Szukasz ciekawych przepisów na jesienne dania? Przygotowaliśmy dla Ciebie kilka inspiracji. Oto najlepsze przepisy na rozgrzewające potrawy na jesień, które ogrzeją Cię w chłodny wieczór!
Składniki:
Przygotowanie:
Na osobnych patelniach usmażyć kurczaka oraz warzywa (ziemniaki, jabłko, dynię, cebulę). Do warzyw dodać pastę curry i doprawić imbirem i czosnkiem, smażyć na średnim ogniu przez 10 minut. Po tym czasie doleć mleko kokosowe i dodać pomidory, cukinię i kurczaka. Gotować do miękkości pod przykrywką. Przed podaniem tej potrawy na jesień doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z limonki.
Składniki:
Przygotowanie:
Dynię należy obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. W garnku szklimy na maśle cebulę i czosnek, a następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię. Doprawiamy i smażymy razem około 5 minut. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory i gotujemy do miękkości. Na koniec miksujemy całość z dodatkiem mleka.
Składniki:
Przygotowanie:
Pokroić dynię na małe kawałki i piec przez 35 minut w 180◦ w piekarniku. Zeszklić na oliwie cebulę, dodać czosnek, imbir, curry, kurkumę, cynamon, paprykę, chilli i kawałki upieczonej dyni. Podsmażać na małym ogniu kilka minut. Zalać wrzącym bulionem i gotować jeszcze 15 minut. Po ugotowaniu ostudzić i zblendować z masłem orzechowym i mlekiem kokosowym.
Składniki:
Przygotowanie:
Umyć i obrać warzywa, pokroić i wrzucić do wrzącego bulionu. Dodać przyprawy i gotować około 20 – 30 minut. Po ugotowaniu odlać część wody, a resztę zmiksować do uzyskania kremowej konsystencji. Podawać z natką pietruszki i grzankami.